Det här är en webbsida som handlar om allt relaterat till hundar. Hunden är ett mycket populärt sällskapsdjur som gett glädje åt sina ägare i tusentals år, och eftersom antalet hundraser är stort finns det alltid en passande hund oavsett vilket behov man har som hundägare.

På Uddas beskrivs de vanligaste hundraserna översiktligt så att det ska bli lättare att välja ras. Oavsett om man är ute efter en jakthund som vågar hjälpa till vid storviltsjakt, eller en liten knähund som gärna gosar under en filt, finns många hundraser att välja mellan.

Eftersom många vill tävla med eller aktivera sina hundar fysiskt finns också information om vilka typer av hundsporter som är vanliga i Sverige och vad de går ut på. Till exempel får man lära sig mer om den otroligt populära sporten agility som starkt växt fram de senaste åren. Även olika typer av aktivitetsleksaker för hundar beskrivs, ifall man känner att ens hund behöver mental stimulering och lära sig problemlösning.

Fastän många väljer att adoptera vuxna hundar är det fortfarande vanligast att man skaffar sig en valp. Då finns det vissa saker man behöver ha i åtanke som till exempel vilka vaccinationer som behövs och när, vad man ska tänka på under den första tiden med valpen och liknande frågor som finns besvarade på den här webbsidan. Hundens välmående är en livslång process som inte slutar när valpstadiet tar slut och därför finns också tips på hur man ska utfodra sin hund när den blir äldre eller om den är mycket fysiskt aktiv.

Uddas önskar hundintresserade välkomna och hoppas att alla besökare får en intressant och kul läsning!